Bij een normaal elektriciteitsverbruik zou het vermogen van je meter moeten volstaan. De basisinstallatie is vaak ruimschoots voldoende. Echter, er zijn ook situaties waarin de basisinstallaties niet voldoende is. Bijvoorbeeld voor speciale installaties die veel energie verbruiken, denk hierbij aan een sauna of elektrische auto’s. In dat geval is het noodzakelijk om de aansluiting (in de meterkast) te verzwaren. Met het verzwaren van de aansluiting wordt bedoeld: het verhogen van de capaciteit van de stroomaansluiting. Op deze manier kun je dus meer stroom verbruiken.

Bij een van onze klanten, een leverancier van innovatieve bakoplossingen, is deze verzwaring echter niet toereikend. Dit ten gevolge van uitbreiding van het bedrijf en het toenemende aantal elektrische auto’s, waardoor sprake kan zijn van overbelasting. Overbelasting kan leiden tot stroomuitval en mogelijk zelfs schade aan apparaten of nog erger brand.

In het geval van onze klant levert de netleverancier tot 80 ampère, echter heeft dit bedrijf 125 ampère nodig. Hoe lossen we dit op? Het verschil van 45 ampère kan worden opgelost door het plaatsen van accupakketten. Deze accupakketten slaan energie op die wordt opgewekt door, in dit geval, zonne-energie. Zodat deze energie gebruikt kan worden wanneer nodig. Ingenieuze software maakt het zelfs mogelijk dat hij in daluren kan worden opgeladen, wat weer goedkoper en bovendien milieuvriendelijker is.

 

Locatie

Jaar

Werkzaamheden