Storing 24/7 076 - 5933621

Zorgalarmeringssysteem IQ Messenger bij Cavalier te Terneuzen

17 oktober 2016 | Geplaatst in: Nieuws door palsbv | Geen reacties »

Woonzorg complex de Cavalier te Terneuzen ondervond problemen met het bestaande zorgalarmeringssysteem. De dekking van de telefoons van de verpleging was niet toereikend, waardoor alarmoproepen soms zelfs niet binnen kwamen.

LPG

De oplossing is gevonden in een zorgalarmeringssysteem van IQ Messenger in combinatie met een Spectralink DECT omgeving en een Unify telefoonsysteem.

De bewoners maken gebruik van een Tiptel spraak medaillon. Met deze medaillon kunnen ze in het gehele pand en in de tuin alarm maken en direct spreken met de verpleging. Het medaillon is dus niet meer gebonden aan de kamer van de bewoner.

smartapp_android

De wens van de verpleging, was om alle alarmen te ontvangen op draadloze telefoons met voldoende dekking binnen het pand maar ook buiten in de tuin. Verder was de wens, om de bewoners te voorzien van draadloze alarmmedaillons die niet alleen de mogelijkheid hebben om een alarm te maken, maar ook de mogelijkheid om direct te kunnen spreken met de verpleging.

IQ Smartscreen

IQ messenger biedt als zorgsysteem niet alleen alle functionaliteiten zoals het registreren van alle alarmen, maar geeft ook de mogelijkheid om extramurale (bij mensen thuis buiten de zorglocatie Cavalier) aan te sluiten. In de toekomst kunnen ook verpleegkundigen buiten het pand gebruik maken van de speciale IQ APP op hun mobiele telefoon.