Storing 24/7 076 - 5933621

Slim onderwijs vraagt om een slim netwerk

15 november 2016 | Geplaatst in: Nieuws door palsbv | Geen reacties »

Kinderen ontwikkelen zich razendsnel, maar ook leermiddelen staan niet stil. Tablets, smartboards, online toetsen: digitale oplossingen zijn niet meer uit de klas weg te denken. Leerlingen zijn beter te volgen en leerdoelen gemakkelijker te monitoren. Mooie ontwikkeling, maar vaak wordt de basis vergeten: een netwerk dat al die ontwikkeling aankan.

Een goed ingericht en onderhouden ICT-netwerk voorkomt overbelasting en uitval als er veel tablets en pc’s zijn aangesloten. U en uw leerlingen kunnen zorgeloos werken en leren, omdat uw systeem klaar is voor de apparatuur van vandaag en morgen. Geen frustraties, geen oponthoud, maar techniek die volledig in dienst staat van uw lesmethoden. Installatiebureau Pals heeft 29 jaar ervaring met het onderhoud van brandmeld-, beveiligings- en telefoniesystemen op basisscholen. Bij dit onderhoud krijgt de afgelopen jaren de ICT-omgeving steeds meer aandacht. Meer scholen zien in dat de inrichting van een netwerk leidend is voor het succes van nieuwe leermethoden en goed functionerende apparatuur.

Een goed draaiend netwerk
Een netwerk is de basis voor het goed functioneren van pc’s, tablets en smartboards. Op de meeste scholen bestaat dit netwerk uit:
– De fysieke kabel die naar een apparaat (smartboard, pc of wifi-punt) loopt. De kwaliteit van kabels alleen al is erg belangrijk. Omdat wij van oorsprong een installatiebedrijf zijn, kunnen wij eenvoudig inventariseren of de bekabeling geschikt is. En mochten er uitbreidingen nodig zijn, verzorgen wij graag de aanleg hiervan, tegen een scherp tarief.
– De internetverbinding. Wanneer er opeens 50 tot 100 tablets tegelijk het internet op gaan, is een goede internetverbinding van groot belang. Met een verbinding die onvoldoende is, werkt de allerbeste apparatuur niet optimaal. Installatiebureau Pals is partner van de meest gangbare providers en adviseert u hier graag over.
– Routers en switches. Dit noemen we ook wel de actieve componenten binnen het netwerk. Op uw netwerk zijn verschillende gebruikers actief, maar ook verschillende software en applicatie leveranciers. Het is dus zaak om het netwerk zo in te richten, dat u als school zelf bepaalt wie er op welke manier toegang heeft tot uw netwerk. Uiteindelijk gaat het om kostbare apparaten. U wilt toch zelf bepalen wat hier wel en niet mee gebeurt?
– Wifi zenders. Wanneer er veel draadloos gewerkt wordt, is een goede wifi-dekking erg belangrijk. De zenders die we hiervoor adviseren zijn in staat om deze dekking te garanderen, maar sluiten ook ongewenste gebruikers buiten.

Actieve componenten
Voor actieve netwerkcomponenten werken wij samen met het wereldwijd opererende Netgear. Met deze apparatuur is het mogelijk uw netwerk goed in te richten. Maar nog veel belangrijker: uw netwerk is toekomstproof. Uw netwerk kan in één keer of in delen worden gemaakt. Stel: u wilt voorlopig in één klaslokaal tablets gebruiken. Wij richten het systeem zo in dat er bij uitbreiding ook andere lokalen worden voorzien van wifi-punten. Zo voorkomt u dat u het hele netwerk moet aanpassen en dat scheelt weer flinke investeringen.

Internet Telefonie
Met een goed netwerk stapt u eenvoudig over op Internet Telefonie. Hiermee bespaart u behoorlijk op uw maandelijkse kosten en op uw belkosten. Ook is het mogelijk om meerdere locaties, onder één ‘grote’ telefooncentrale aan te sluiten. Dit is een al bestaande online telefooncentrale, zodat u geen dure apparatuur hoeft aan te schaffen. Met deze online telefooncentrale belt u kosteloos onderling, maar maakt u bijvoorbeeld ook slimme schakelingen. Denk hierbij aan een centrale administratie die vanaf elke school bereikbaar is. Of een overloop van de ene naar de andere school, mocht er niet opgenomen worden.

Altijd bereikbaar
Verder optimaliseert u de bereikbaarheid van uw school en daarmee uw dienstverlening naar ouders en leerlingen. Dankzij een samenwerking met het merk Gigaset Pro kunnen wij de bereikbaarheid in uw school optimaliseren met draadloze telefonie. Door het slim plaatsen van zenders is elke medewerker met een telefoon overal in het pand bereikbaar. Zelfs de speelplaats is dekkend te maken, zodat docenten of conciërges ook daar kunnen bellen. Gigaset Pro is al een groot aantal jaren marktleider op het gebied van draadloze telefonie. Uw garantie voor volledige bereikbaarheid.

Onbeperkte aansluitingen
De internet- telefooncentrale waar wij op vertrouwen is de FlexPBX en gnTel. gnTel is een provider die zich enkel richt op de zakelijke telefoniemarkt. FlexPBX heeft als groot voordeel dat u een onbeperkt aantal telefoontoestellen kunt aansluiten zonder extra maandelijkse kosten. Bij een uitbreiding hoeft u enkel een telefoontoestel te kopen en aan te melden. FlexPBX biedt een complete functionaliteit. Zaken als automatische telefoonbeantwoorder tussen de middag of in de vakantie en een keuzemenu zitten standaard in het systeem. Het is een kwestie van aanzetten en gebruiken zonder extra kosten.

Stichting Leerrijk

Bij Leerrijk, een stichting voor primair onderwijs in de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk, hebben wij bij zeventien scholen de digitale leermiddelen, wifi-netwerken en het complete onderhoud verzorgd. Is uw school ook al klaar voor de toekomst?