Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging door Installatiebureau Pals B.V.

Hoe goed bent u voorbereid op een inbraak? Een inbraaksignaleringssysteem signaleert en detecteert een (poging tot) inbraak in een vroeg stadium. Wij bieden systemen die geschikt zijn voor onder andere winkels, bedrijfspanden, magazijnen en woningen. Onze systemen zijn te integreren met het toegangsverlening- en videosysteem. Door de integratie is het bijvoorbeeld mogelijk om alle deuren met toegangscontrole bij een poging tot inbraak af te sluiten en de camerabeelden te laten zien bij de PAC (Particuliere Alarm Centrale). Op deze manier voorkomt u inbraak en dat geeft een veilig gevoel.

Installatiebureau Pals B.V. is door de Kiwa gecertificeerd voor onderstaande deelgebieden:
– Deelgebied 1: Elektronische maatregelen voor woningen in risicoklasse 1, 2 of 3 en utiliteitsgebouwen in risicoklasse 1 of 2.

– Deelgebied 2: Elektronische maatregelen voor woningen in risicoklasse 4 en utiliteitsgebouwen in risicoklasse 3, 3*, 4 of 4*.

– Deelgebied 3: Bouwkundige beveiligingsmaatregelen

BORG-certificaat van het NCP
Met een BORG-certificaat kunt u aantonen dat uw woning of bedrijfspand goed beveiligd is. Om dit certificaat te krijgen, zijn er beveiligingsmaatregelen nodig. Hoe hoger de risicoklasse, hoe meer maatregelen. In de ontwerpfase van de beveiliging zijn wij verplicht om gebruik te maken van de actuele Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI). Hiermee bepalen wij onder welke risicoklasse uw woning of pand valt. Vervolgens maken wij een overzicht van de risico’s, de gebieden die we moeten beveiligen en de gekozen beveiligingsmaatregelen. Eventuele afwijkingen en bijzonderheden worden hierin ook vermeld, aansluitend bij de risicoklasse. Bij de oplevering van de beveiliging ontvangt u een BORG-certificaat, dat ‘borg’ staat voor de geleverde kwaliteit. Indien er slechts een deel van de maatregelen worden uitgevoerd, ontvangt u een BORG-opleveringsbewijs. Op het certificaat staat een speciaal vignet van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Met het bewijs verklaart Installatiebureau Pals B.V. dat de beveiliging voldoet aan de minimale eisen conform de vastgestelde risicoklasse.

Het BORG-certificaat of -opleveringsbewijs is geldig zolang er geen veranderingen optreden. Het certificaat of bewijs is vijf jaar geldig mits er een onderhoudsabonnement is afgesloten en er minimaal één keer per jaar een preventieve controle wordt uitgevoerd. Met het certificaat kunt u bij uw verzekeraar bewijzen dat uw woning of bedrijfspand voldoet aan de benodigde beveiligingsmaatregelen.

Bij de beveiliging tegen inbraak bestaat de basis uit drie hoofdpunten:

– Organisatorisch

– Bouwkundig

– Elektronisch

Organisatorische beveiliging

Inbraakbeveiliging is niet alleen een kwestie van bouwkundige en elektronische maatregelen. De eigenaar of gebruiker van een beveiligde woning of beveiligd pand moet ook zorgen dat er organisatorische maatregelen worden getroffen. Dit houdt in dat u bijvoorbeeld een deur ook daadwerkelijk op slot draait en een alarmsysteem juist inschakelt. Welke maatregelen er allemaal nodig zijn, hangen af van de situatie. Installatiebureau Pals B.V. adviseert u over de maatregelen die passen bij uw woning of bedrijf.

 

Bouwkundige beveiliging

De complete beveiliging van alle inbraakgevoelige onderdelen in uw pand, zoals de buitendeuren, ramen, lichtkoepels en wand- of gevelconstructies noemen we de bouwkundige beveiliging. Deze beveiliging is essentieel: met een goede bouwkundige beveiliging blijven inbrekers buiten de deur.

 

Elektronische beveiliging

Elektronische beveiliging is een belangrijke aanvulling op bouwkundige beveiliging. Met elektronische beveiliging, zoals bewegingsmelders en trildetectoren, worden inbrekers gedetecteerd en de hulpdiensten direct gealarmeerd.

Voor meer informatie neem contact met ons op